Borg Kontinuum

 

 

A kezdetek

Valamikor egy réges régi szerveren összeverődött társaság a TWTopiCö (old s1 top1. klánja), a szerver záró buliján több ittas egyén úgy döntött, hogy újra nekiállnak egy szervernek együttes erővel. Csatlakozott hozzájuk sok régi szövetséges és az első s2 szerverről jó néhány prominens személyiség. Már jó előre eldöntöttük, hogy a célunk nem a világcsoda 100. szintje lesz, hanem lehetőleg végigharcolni az egész szervert, vagy amíg el nem kalapálnak minket, de keményen. Csak a névben kellett megegyezni. Szokásos módszerrel pár hiperaktív tag megszavazta a Borg nevet... Szerverindulás előtt létrehoztuk a külső fórumunkat és onnantól ott folyt az adatrögzítés, megbeszélés (szintén tradicionális TW-TopiCö szokás)

Szerverindulás

Rögtön első napon manuális kereső módszerrel végigvizsgálta pár tag a 50; 100 és -50; -100 koordinátarendszerben lévő búzavárosok helyeit(minden térnegyedben!!!). A keresési kritérium a 9búzás +100% búzaoázis, valamint a 15búzás + 75% búzaoázis volt minimumként megadva. Az égtájak összevetésekor a Borg jelenlegi pozíciója adta a legjobb, legtöbb ilyen helyet. A szerver 3. napján aztán beregisztráltuk a klánt, így sikerült az origó közeli senki földjét elkerülni, és a viszonylag nyugalmasabb 50-100 koordináta körüli területen szétszóródni. Tagjaink létszáma ekkor olyan 60-80 között volt. Csupa harcedzett, minden furmánnyal megáldott, sokat látott katonákról beszélünk itt.

Kezdeti lépések

Mivel már korábban elhatároztuk, hogy kemény harcokat fogunk folytatni bárkivel szemben is, ezért a tagság germán része (mely akkoriban a teljes klán mintegy 50-60%-a volt) és jó néhány megveszekedett gall és római rögtön az elején lerohanta a 7x7-es mezőjét, majd később a 14x14-et is. Így bár ez nem látszott kívülről a közvetlen környezetünket már a 2.-3. héten teljes egészében igába hajtottuk. Ekkor vált ellenfeleink számára a legellenszenvesebb válasszá a mára már szállóigévé vált mondatok:

"We are the Borg. You will be assimilated. Resistance is futile."

avagy:

„Mi vagyunk a Borg. Kapcsolják ki a pajzsukat és állítsák le a hajtóművet. Biológiai és technológiai sajátosságaikat a miénkhez adjuk. Kultúrájukat a sajátunk szolgálatába állítjuk. Minden ellenállás hasztalan!„

Traviánosítva:

„Mi vagyunk a Borg. Bontsák le falaikat, rejtekhelyeiket, rezidenciájukat és állítsák le a kaszárnyáikat, istállóikat. Startégiai és gazdasági sajátosságaikat a miénkhez adjuk. Városaikat a sajátunk szolgálatába állítjuk. Minden ellenállás hasztalan!„

A kitelepülések

Mivel megvolt a térnegyed bennünket érintő részének összes búzafalu koordinátája, ezért elkezdtünk ezekre egyre növekvő tempóban kitelepülni. Ezáltal a vonalban elhelyezkedő accountok település után egy laza háromszöget zártak be. A településekkor egymásnak folyamatosan, és szabályoasan keresztbeküldve a nyersanyagot gyorsan ki is települt mindenki a számára fenntartott búzafővárosba. Az új környezet uralása katonailag továbbra is elsődleges fontosságot élvezett.

Diplomáciánk ekkor

Igazából nem kötöttünk senkivel szövetséget, hanem a közben folyamatosan és erőteljesen gyarapodó HIVE-K lett a Borg tulajdonképpeni folytatása. Borg és HIVE viszonyáról tudni kell, hogy rájuk mindig úgy tekintettünk hogy a két klán egy, 1-120 ig terjedő taglétszámmal kétfelé osztva. Hiszen akkor is és most a HIVE-ban sok sok ismerősünk, barátunk volt.

(Folytatjuk)

A bejegyzés trackback címe:

https://borg-travian.blog.hu/api/trackback/id/tr72905587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása