Történések

Miután ilyen szépen gyarapodtunk és erősödtünk, minden haladt az előre megszabott úton, így volt energiánk figyelni folyamatosan a többi 3 égtájat. Ekkor figyeltünk fel az E.K. klánra, Az Izé-re, a Fremenekre, a GO! Klánra, valamint a BC klánszövetségre. Saját térnegyedünkben a Legionra, az M.T-re és a Vírus szövetségre. A Legion és a Vírus szövetség korábbi s1-en a TWTopiCö klán csodaszövetségesei voltak egy közös ellenfél ellen. Figyelgettük a szövetségeket, feljegyeztünk velük kapcsolatban publikus történéseket, készítgettük a lehetséges forgatókönyveket. Egyszóval felkészültünk a játék középidejére.

Az E.K. integrálódásával és a Go! és BC klánszövetség összeolvadásával létrejött az AHA klánszövetség. Velük egyből konfliktusba kerültünk, először egy északi WW ütő accnak szánt, de az AHA területen lévő utólag felvett acc miatt. Majd a közben szövetségesünkké vált IZÉ és Legion megtámadásával kapcsolatban is. Erre még visszatérünk...
Eközben tárgyaltunk és szövetségre léptünk a Vírus szövetséggel is, korábbi területi vitáinkat félretéve. Ám ekkor jött az első pofon: az egyik nap még szövetséges IZÉ pár nap leforgása alatt AHA klán lett (ha nem is sokat, de védőt azért nekik is küldtünk az AHA ellen), és ezt megpecsételendő elkezdtek fakelni minket.

És a játék középső részét már úgy kezdtük meg, hogy az akkor igen erős játékosokból álló V_V klán ellen támadásokat indítottunk és tőlük támadásokat kaptunk. A fő célpontjuk a Legion volt aki nekünk ekkor már erős szövetségesünk volt, és akit védtünk amennyire tőlünk tellett. És hogy ne legyen a boldogságunk azért felhőtlen (hiszen végre harcolhattunk egy komoly ellenféllel – tipikus Borg mentalitás!), kiderült, hogy másik szövetségesünk a Vírus szövetség saját tervvel rendelkezik ami a játékot illeti, és nem áll 100%-ban mellettünk, valamint hogy a játékról alkotott elképzelésük nem egyezik a miénkkel.

Itt kell még megemlítenem, hogy a Borg mindig is támadásra volt berendezkedve, a szövetségeseinktől inkább a védő szerepkört vártuk volna el. Az elhúzódónak tűnő háborúban szükségünk volt tehát szövetségesekre, de olyanokra akik csak velünk tudják elképzelni a játékot. Ekkor „asszimiláltuk” a USS-E, PP klánokat, valamint segítettünk egy volt, hozzánk hasonlóan gondolkodó, Vírusból kivált tagokból álló klán a TDS létrehívását.

Középjáték

Ilyen fejlemények után vágtunk hát bele a középjátékba, harcolva, csatázva, folyamatosan nyomás alatt élve, és másokat nyomás alatt tartva. Többször rohantunk neki a hatalmas V_V játékosoknak, akiket immár nemcsak az AHA klánszövetség védett, hanem a velünk szakító Vírus klánok.

És itt most álljunk meg egy pillanatra: ekkor a Borg már sok és igen nagy hadsereggel rendelkezett, de maga a szövetség csupán 6 klánból állt, és a „kisklánjaink” is inkább védelemre szorultak, minthogy ők védtek volna minket. Saccolások szerint a Borg saját védőinek a fele (ami nem sok, hiszen mi támadó klán voltunk) szövetségeseinknél voltak. Javarészt a Legionnál. Akik - bár klánjuk 1/3-a V_V hez csatlakozott, és bár számos besúgó segítette tőlük az ellent - hősiesen állták a sarat, és állják mind a mai napig is. Őket és a szövetségeseinket segítve próbáltuk meg a V_V hatalmas és számos támadóját megfékezni. Sok sok támadásunk pattant le a 7 Vírus és a 10 AHA klán által támogatott városokról.

Ekkor kénytelenek voltunk stratégiát változtatni: elkezdtük a Vírus klánokat ütni és ütni és ütni.

Egy hónap alatt több száz falut katapultoztunk meg, és tettünk használhatatlanná, vagy foglaltunk el tőlük. Megtörtük ellenállásukat, elfogyasztottuk védőiket és morálisan is meggyengítettük őket. Mindeközben a levegőhöz jutó V_V és immáron a déli AHA klánok nekiestek a szövetségeseinknek, elkezdték őket felmorzsolni. Ezt nem nézhettük tétlenül, felajánlottuk nekik, hogy szakítsák meg velünk a szövetséget, ha ezért cserébe amnesztiát kapnak. Ezzel számukra fel nem róható módon voltak akik éltek is. Ekkor egy furcsa anomáliára lettünk figyelmesek hogy bár a V_V szövetségesei a megmaradt Vírusok, mégis a déli AHA klánok farmolják, foglalják a őket, így lépésről lépésre, mind jobban benyomulva a „mi területünkre”.

De ezt ekkor az AHA nem csak velünk tette, hanem a jelenlegi ÉSZ szövetséggel is. Arrafelé is elkezdtek bőszen terjeszkedni. És ez nemcsak nekünk tűnt fel, hanem a Fremeneknek is, aki itt már az end-game pozíciójukat látták veszélyben forogni. Elkezdődtek hát a tárgyalások a szükségszerűen egymás érdekei felé terelt szövetségek:
A Borg, a Fremen, és az ÉSZ között. A tárgyalás végeredménye végül is az volt, hogy a Fremen védőkkel támogatja az ÉSZ és a Borg szövetségeket. És ez nagyon gyorsan meg is látszott, hiszen a Borg végre megkapta azt az állandó védelmet amire mindig is szüksége volt és ezáltal rengeteg mobil védő szabadult fel. Kezdtek a bevédések összejönni, a támadások pedig egyre átütőbb sikert hoztak. Az AHA kezdeti sikereit melyeket a Borg északi részén könyvelhetett el magának, felváltotta a sikertelenség támadásikban.

És ekkor megint jött a fordulat:

Az ÉSZ mnt-t kötött az AHA-val, és ez bár csak 1-2 hétig tartott, mégis ekkor a teljes AHA ráfordult a Borg-ra és elkezdte lassan felőrölni a felállt védelmeket. (amikor azt írom Borg, ilyenkor természetes mindig a Borg szövetséget kell alatta érteni). Ekkor kértük fel a Frement, hogy szálljanak bele, most már nem csak a védésekbe, de a támadásokba is. Némi hezitálás után, ők ezt meg is tették. És ez ismét látványos eredményt hozott, hiszen az AHA így már nem tudta csak a Borg ellen felsorakoztatni a védőit, egy új, kipihent és nagyon veszélyes ellenfelet kellet immáron számításba venniük.

Eközben az ÉSZ-AHA mnt is felbomlott, nem tudtak úgy látszik konszenzusra jutni, és így ismét ide is kellett, támadókat és védőket koncentrálni.

Ezzel az AHA megnyitotta a 3 frontos háborút.

Itt kell megjegyeznem hogy feltűnt térnegyedünkben már sokkal korábban is egy „új banda”. Ők voltak a Vogonok. Figyelgettük őket mindig, nézhettük vajon kihez húz a szívük, hozzánk vagy az AHA-hoz. Láttuk analyseren, hogy vannak konfliktusaik az AHA-val, de mivel minket területileg nem zavart az elhelyezkedésük, mi inkább az akkor még nagy vadnak számító AHA-ra koncentráltunk támadásilag. Voltak ugyan olyan híresztelések, hogy az AHA szánja a hátunkba küldeni a Vogonokat, de mi ezeknek soha nem adtunk hitelt. Beszédbe elegyedtünk hát velük, és igazából olyan semleges bandának tűntek, akik ügyesen próbálják kikerülni, hogy elkötelezzék magukat bármely oldal mellett véglegesen.

De visszatérve a Borg térnegyed történéseire. Furcsa és eddig szokatlan jelek kezdtek sokasodni az AHA tájékán: szervezetlenség, dezinformáltság, néhol hanyagság, figyelmetlenség. Nem fejezték be a katapultos akcióikat, egyre több sikertelen támadási kísérletük volt, és bizony elkezdték elveszteni a pár hónapja foglalt előrenyomulásra szánt támadófaluikat. Mint később kiderült ekkor regelt ki a V_V szinte teljes vezetése, és a központi AHA klán sok meghatározó szervezője és agresszív támadója is.

Ezzel a felállással vártuk a játék végső részét, továbbra is folyamatosan háborúzva, de immáron rendes védelemmel ellátva, valamint a seregek maximális regenerálására fordítva energiáinkat.

(Folytatjuk)

A bejegyzés trackback címe:

https://borg-travian.blog.hu/api/trackback/id/tr72905793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beck Tamás 2009.02.02. 17:52:47

Valami miatt ezt az összefoglalót - a Fremen szerepvállalással kapcsolatban legalábbis - árnyaltabbnak tartom, illetve közelebb áll ahhoz, amit mi gondoltunk.

lt. worf 2009.02.03. 16:15:34

@13. PT:
Tivald, ez azért lehet, mert én akkor ott északon a többi északi Borg-al karöltve eléggé keményen benne voltam a katonai történésekbe, és én mindig is inkább stratégénak tartottam magam, nem hadvezérnek (mint pl Cabal vagy Unimatrix), és diplomata ként se szívesen tekintek magamra (inkább Q, Reed, Sarek).
Ezért az én összefoglalóm, azt hiszem inkább stratégiai/tatktikai mint diplomáciai (mint Reed-é)
Én csak és kifejezetten Borg szemszögből nézem az eseményeket, és azokat is csak általánosságban írom le.
süti beállítások módosítása