Worf Saga - 3. rész: A Csoda

2009.01.27. 12:24

Végjáték kezdete

A végjátékot a borg egy teljes vezetői és tagrevíziós átszervezéssel kezdte. Sokan el és belefáradtak a közel 7 hónapja tartó folyamatos csatározásba. És már meg lehetett tenni, hogy bizonyos vezetőket és támadókat pihentetünk. Helyükbe jött az új vérfrissítés. És persze azért megmaradt pár öreg róka is, vezetésben, támadásban. Egyébként ekkor élvezte ki a Borg, hogy tagjai tapasztalt játékosok minden terén a játéknak, egy egy fáradt szervező/vezető helyére, ugyanolyan minőségben jött egy másik. Egy egy top támadónk helyére, minőségben és tudásban hasonló állhatott.

A szövetségeink szálát egyre szorosabbra fűztük, nemcsak a Fremen és ÉSZ, hanem a közvetlen Borg szövetségesekkel is. Egyre több skype szoba nyílt meg, egyre pergőbbé vált a kommunikáció.

És ekkor beütött a ménkű!

Na nem, nem hozzánk. Jött a hír, hogy a Vogonok bajszot akasztottak az AHA szövetséggel. Ennek okairól itt nem kívánok szólni, a lényeg a lényeg, lett egy újabb erős szövetségesünk az AHA ellen. No rögtön meg is nyíltak a kommunikációs csatornák egymás felé. És elindult a kooperáció. És a Vogonokkal karöltve, egyre keményebb és keményebb ütéseket sikerült bevinni az AHA szövetségnek, most már a saját területén is. Vélt vagy valós ww ütő seregek kerültek kifoglalásra, leverésre, meggyengítésre, nem is egy hanem sok.

Támadóink hatalmas számban és mennyiségben álltak rendelkezésre, védőink maximumon feltöltve. De nem dőltünk hátra és vártuk a Natart, mint azt oly sokan. A Borg nevéhez híven támadott és támadott, hol a Vogonokkal, hol a Fremenekkel összehangoltan. A célpont mindig egy volt: az AHA. Megbeszéltük a Fremen és ÉSZ klánokkal, a szövetségi időtartam kiterjesztését a szerver végéig. Megalakult a TM szövetség.

Így vártuk a Natarok eljövetelét: harcosan.

És ekkor jött a kérdés:

- Akar-e a Borg csodát építeni?

- Persze, ha már eddig eljutottunk: volt a válasz.

- No de ki?

Elég sokáig tartott amíg végre a klán atyja Q magára vállalta a feladatot.

És ha csak úgy fél gőzzel is de elkezdtünk készülgetni a Natarra. Sőt már elkezdtünk készülni a ww ütésekre is. Bár nem sok érintetlen harcosunk volt, hiszen nálunk aki tehette az harcolt a seregével, de azért végül sikerült összeállítani egy nem is olyan szűk csoportot akik paramétereik alapján esélyesek a sok sok millió védőn átütve rombolni egy egy csodafaluban.

Így vártuk hát a játék utolsó szakaszát, a csodaépítést és a natarokat.

Végjáték: Csodák és tekercsek

Jöttek a natarok! Akárcsak szövetségeseink, mi is hamar befoglaltuk a nekünk járó csodafalut. Egy egész darabot. Többet nem is kívántunk! És azonnal elindultak a védelmek a Q -féle Cube csodafaluba. És ezzel egy időben, szövetségeseinkkel karöltve, elindultak a kis és közepes támadók az AHA szövetség csodáira. Pontosabban ekkor még nem voltak általuk elfoglalva, még a Natar birtokolta a falukat. De a vélt AHA fennhatóság alá tartozó csodafalvakra összehangolt támadások indultak. Tudatosan azok a seregek mentek, melyek bár erősek voltak , de a katapultszám miatt, egy bevédett csoda ellen esélytelenek lettek volna. És romboltunk ismét. A Fremenekkel karöltve, sok apró betámadással sok sok óra hátrányt okoztunk ellenfeleinknek. Már itt az elején!

A stratégia bevált, a csodánkat, viszont ahogy azt vártuk volna, nem érte komoly találat. Elkezdődött hát az építkezés. Jöttek az ünnepek. Karácsony, Újév. A szövetségesekkel töretlen volt a viszonyunk, a Borg szövetségesekkel nemkülönben. Továbbra is támadtuk az AHA stratégiailag érzékeny pontjait,többnyire sikerrel. Növeltük a védőszámot a csodában, a ww ütők szépen növögettek. Minden haladt a maga útján. Vártuk a tekercseket.

Megjöttek a tekercsek is végre, na de nem az év első napján, ahogy az ígérve volt hanem a 2. napon. Szumma szummárum igen érdekes alakult a tekercsszerzés. A Borg elhozott egy tekercset a volt V_V területéről a Legion szemfülességének köszönhetően, elhozta a saját tekercsét is, valamint egy briliáns akcióval az NVSZ (aki mindig is AHA barát volt) területéről is begyűjtöttünk egy tekercset. A szövetségesek közül a Vogon is elhozta a maga két tekercsét, egyet szintén AHA fennhatóság alól, ugyanígy tett az ÉSZ is, valamint a Fremen a tőlük elvárható keménységgel szintén lecsapott 4 tekercsre. És itt jött a meglepetés! A hatalmas AHA szövetség mindössze egy darab tekercset tudott megszerezni a 4 darab meg megütött csodájához! Itt már kezdett repedezni az általunk elképzelt és az AHA propaganda által felfestett kép hatalmas ellenlábasunkkal kapcsolatban.

Elindultak az építések, elindultak a csodák is. Folydogált minden a maga medrében. Védő küldés, búza küldés vég nélkül. WW ütők etetése és egyéb seregek etetése.

Az AHA megpróbált tőlünk egy tekercset megszerezni, amit ügyesen hárítottunk. És ekkor egy briliáns húzással, csekély emberáldozattal cabalnak sikerült az AHA egyetlen tekercsét is elhoznia! Az AHA szövetségben megtört az egység, a hatalmas ellen falai megtörtek. A végső győzelemre oly esélyesnek tartott klán elvesztette minden esélyét egy saját csoda felépítésére.

Közben a TM szövetségben feloszlott a belső ellentétek miatt, aminek legfőbb katalizátora az ellenség megszünése volt. Most már csak a Borg és Fremen által alkotott szövetség a Rednecks maradt. Ahogy az várható volt az ÉSZ és az AHA nem hivatalosan szövetségre léptek. A Fremenek és a Borg megindult a két, most már konkurens ÉSZ csoda ellen, a csalicsodát keményen berombolták, az esélyes ÉSZ csoda is nagy károkat szenvedett.
Persze az AHA és az ÉSZ is tiszteletét tette a Rednecks (Fremen és Borg) csodákban. Több, kevesebb sikerrel, de ők is romboltak. Eközben a Vogonok meghazudtolva méretüket ügyesen húzták a saját csodájukat.

Itt ismét álljunk meg egy szóra!

Egy a Borg számára rendkívül kellemetlen helyzet állt elő! Ugyanis a nagyszövetségese a Fremen, nem nézte jó szemmel, a Borg másik AHA elleni szövetségese, a Vogon csoda épülését. Borg közvetítésekkel tárgyalás zajlott a Vogon és a Fremenek között. De sajnos a Vogonok, nem kívántak belépni a Rednecks-be. Ekkor a felek biztosították egymást arról, hogy majdan meg fogják egymást látogatni. De ebbe a konfliktusba a Borg nem volt hajlandó belefolyni semmilyen áron. Nem volt hajlandó semelyik szövetségesének semmilyen kárt okozni, sem védéssel, sem támadással. Nem azért mert mi vagyunk a grál lovagok, hanem, mert a játék elején meghatározott cél nem a ww 100. szintje volt, hanem a harc, és mint ilyen, minden az oldalunkon harcoló klánt a katonai teljesítménye, és tagjainak elkötelezettsége, egyenessége alapján ítéltünk meg és respektáltunk. Két testvérünk érdekei különböztek össze, de a mi érdekeinket ez nem sértette egyik fél részéről sem. Soha nem húztuk ki magunkat a háború alól, de azok ellen akik megérdemelték a tiszteletünket, barátságunkat semmilyen áron harcolni nem kívántunk. Ezen álláspontunkat mindkét fél megértette és elfogadta.

A Fremenek pár nappal ezután végzetes csapást mértek a Vogon csodára.

Így most már csak két csoda maradt versenyben a Borg csodával szemben: A háziversenyezőnek titulált másik Rednecks csoda a Fremené. És az egyetlen számunkra igazán konkurens csoda AZ ÉSZ főcsodája, melyet nem hivatalosan az AHA is támogat.

Majd meglátjuk mit hoz az idő.

(Folytatjuk?)

A bejegyzés trackback címe:

https://borg-travian.blog.hu/api/trackback/id/tr1905901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creideiki 2009.01.29. 21:21:12

Szépen összefoglalt sztori!
Gratula!

lt. worf 2009.01.30. 12:50:24

Köszi, igazából ez a publikus verzió...:)
Reed kollága is most szöszmötöli össze a saját verzióját. ww100-ra talán elkészül...:D

NAGYBIVALY-N.B.- 2009.01.31. 11:46:19

Áttekinthető és érdekes:)
Viszont hiányolom a csodátokat ért támadások linkjeit,valamint a csodaverések linkjeit valamilyen formában összerendezve.Ha van csak elkerülte a figyelmem ,akkor kérek útbaigazítást:)

kabal 2009.01.31. 11:51:59

Nincs ilyen. Majd a végén.

Bagameri_ 2009.01.31. 20:51:11

@NAGYBIVALY-N.B.-:
Nagyon egyszerű a válasz, nem támadják a Borg csodát.
Minket még a Natar is elkerül, mert fél a királynőtől.

Q

bb84 2009.02.03. 15:07:44

Kérdés: Jelenleg kelemen csodája vezet, ezt azt jelenti hogy megengeditek a fremennek hogy ők nyerjék a szervert mikor ti áltatok jobban?
NEMÁÁÁ

Bagameri_ 2009.02.03. 15:12:01

Igen, mert adtak sok fűszert!

lt. worf 2009.02.03. 16:08:25

@bb84:
A Fremenek nem Michael Schumacher és a Borg nem Rubens Baricello...Az istálló azért közös.

Most ezzel mindent elmondtam!

:D :D :D

Winesack 2009.02.03. 18:22:22

Valójában Kelemen egy 12 éves srác, és sírva fakadt, hogy nem nyerhet. Q-nak pedig megesett rajta a szíve, ezért beüttette magát. :)

Bagameri_ 2009.02.03. 18:29:42

Igazából magamat bontottam. Most már elárulhatom.
De ne áruljátok el senkinek!
süti beállítások módosítása